Ljubezen in partnerstvo

Jutranja erekcija in prijeten jutranji seks

Erekcija se pojavi takrat, ko je moški sproščen in zadovoljen. Zvečer, po dolgem dnevu polnem skrbi, je največja možnost, da nas bo slaba erekcija razočarala, vendar na to vplivajo realni psihološki dejavniki, zato se ne izplača takoj obremenjevati. Tudi ženske nenazadnje niso vedno razpoložene za seks – zvečer pred spanjem morda sicer pomislijo nanj, a že v naslednjem trenutku se zavedo, da so zaspane in utrujene, v glavi pa imajo cel kup skrbi.

Jutranja erekcija pa se pojavi takrat, ko je telo spočito. Je znak, da vsa “napeljava” deluje v najlepšem redu, in čudovit razlog, da se s partnerko ljubimo že takrat, ko se prebudimo. Če se kdaj pojavijo težave, na primer zaradi stresa, pa pridejo prav tablete za erekcijo ali kakšni drugi pripomočki.

Jutranja in nočna erekcija

Pri moških se erekcija pojavlja tudi ponoči. Pravijo da vsako noč trikrat, lahko pa tudi petkrat. Nočne erekcije so lahko dolge, tudi do pol ure, povezane pa so z dolžino in kakovostjo spanca. Če spite dovolj, jih bo več, saj se običajno pojavljajo v tako imenovanih REM fazah, torej takrat, ko sanjamo. Te faze predstavljajo tako imenovan lahek spanec, za razliko od globokega, ko ne sanjamo. Ker se med rahlim spancem tudi zbudimo, ni prav nič nenavadno, da prebujanje spremlja trd korenjak, ki je pripravljen, da najdražji zaželi dobro jutro na nekoliko poseben način.

Zakaj je jutranji seks najboljši?

Moški se zbudi pripravljen. Ženska se je ravno tako dobro naspala in spočila telo, predvsem pa je med spanjem predelala vse misli in skrbi, ki so jo zvečer odvračale od spolnosti. Ko se ženske prebujajo, imajo rade nežnost, zaradi sproščenosti pa se tudi zelo hitro vzburijo. Včasih je le nekaj dotikov dovolj, pa sta že lahko sredi prijetnega seksa. Po raziskavah naj bi bil ta med ženskami izredno priljubljen, torej ga vsekakor ne velja izpustiti – če le imata čas. Če ne gre drugače, si ga privoščita vsaj čez vikend, ko ni potrebno zgodnje vstajanje zaradi odhoda v službo.

Dajana

Na spletni strani z vami delim sveže novičke in zanimivosti z vseh področjih življenja. Tukaj boste našli nasvete glede zdravja in prehrane, moj pogled na spolnost in partnerstvo ter vse ostalo, kar se mi zdi zanimivo. Želim vam prijetno branje in lep dan še naprej!

Drugi zanimivi prispevki

Back to top button