Ljubezen in partnerstvo

Zakaj moški gledajo druge ženske?

Znan scenarij. Sedite z vašim fantom ali možem v vaši najljubši restavraciji, preživljate krasen čas skupaj, mimo vaše mize pa pride seksi blondinka, po možnosti malce razgaljena, z seksi oprsjem in mini krilom. Vašemu možu pogled zajadra, na obraz, na prsi, na noge, po možnosti se še obrne in pogleda za njo. V vas se zbudi množica občutkov, ljubosumje, jeza, bolečina in nesigurnost. Počutite se razočarano in neprivlačno. Po glavi vam rojijo misli “Ali hoče njo, ali hoče seksati z njo, ali je lepša od mene, ali ga ne privalačim več?”

Vam zveni znano? To je zato, ker se je verjetno zgodilo že vsaki ženski, vsaj enkrat. Zakaj? Ker to so moški, moški radi gledajo. In ne govorimo samo o vašem moškemu, govorimo v vseh moških: samskih, poročenih, zaročenih.

Moškega smo vprašali za mnenje, zakaj moški gledajo druge ženske, njegov odgovor pa je bil: Z mojo partnerko sva skupaj že 4 leta in ne morem si predstavljati življenja brez nje. Nikoli ne bi izdal njenega zaupanja in spal z drugo žensko. Ampak priznam, rad pogledam druge ženske. Všeč so mi visoke punce, ki imajo temne lase in modre oči. Privlačijo me in ne morem si pomagati in ne pogledati, če vidim kakšno tako. In vem, da nisem edini. To smo pač moški.

Torej, normalno je, da moški pogleda drugo žensko, na drugi strani pa je popolnoma normalno tudi, da ima ženska zaradi tega kakšno emocionalno reakcijo, ko vidijo, kako njihov partner gleda druge ženske. Vprašanje ostaja: “Zakaj imajo torej moški potrebo, da gledajo druge ženske?”

Kaj pomeni pogled?

Pogled pomeni, da moškega ženska fizično privlači, da ima nekatere poteze, ki moškemu povzročijo kemijsko reakcijo v možganih. To je znanstveno dokazano. Moškemu se ob pogledu na privlačno žensko sprostita dopamin in serotonin, ki mu omogočita tisti občutek udobja. Del moškega si to žensko želi in se sprašuje, kako je seksati z njo, kakšne so njene prsi, njena rit in preostalo telo.

Moramo podariti da je to povsem naravno in neškodljivo, tudi če se ne sliši tako. To je tako, kot vas privlači Channing Tatum, ko se ženske kar slinijo ob pogledu nanj. To še ne pomeni, da bi takoj seksali z njim, če bi nam to malo namignil (no, ja, khm…). Moški torej pogleda žensko, ker bi, v drugem vesolju, če bi bil samski, … no, takrat bi jo začel osvajati.

Česa pogled ne pomeni?

To, da moški pogleda drugo žensko, ne pomeni, da je ta ženska bolj privlačna od vas, da je lepša in da ga vi fizično ne privlačite. Vse te misli so neumne. Poleg tega to, da moški pogleda drugo žensko, ne pomeni, da ni zadovoljen v vajinem odnosu in da si želi druge zveze. To ne pomeni, da vas bo prevaral, da ga ne zadovoljite. Predvsem pa ne pomeni, da mu morate zaradi tega zameriti ali se glede sebe kakorkoli počutiti, da niste dovolj dobra, da imate predebela stegna, da imate premajhne prsi ali pa da niste dovolj visoka.

Preprosto povedano, to, da moški pogleda drugo žensko, nima nobene veze z vami. Svet je poln prelepih pogledov; rož, cvetlic, slik, fotografij, moških, žensk,… Ampak nič ni lepšega, kot žensko telo. Torej, če niste ljubosumni na to, da vaš moški rad gleda lepe fotografije, slike in sončni zahod, vam tudi ni treba biti, ko pogleda neko privlačno žensko, saj je zanj to približno isto.

Za moške, spolna privlačnost in čustvena povezanost ne gresta nujno z roko v roki. Ženke jih lahko privlačijo na strogo fizični ravni. Lahko postanemo vzburjeni od žensk, s katerimi ne čutimo nobene čustvene povezave. Lahko smo zaljubljeni kot neumni, popolnoma posvečeni eni ženski in nas še vedno privlačijo druge ženske. Dejansko znanost kaže, da si ne moremo pomagati.

Dajana

Na spletni strani z vami delim sveže novičke in zanimivosti z vseh področjih življenja. Tukaj boste našli nasvete glede zdravja in prehrane, moj pogled na spolnost in partnerstvo ter vse ostalo, kar se mi zdi zanimivo. Želim vam prijetno branje in lep dan še naprej!

Drugi zanimivi prispevki

Back to top button