Zanimivosti

Najpomembnejši življenjski mejniki

Da bi dosegli samo-aktualizacijo, je treba doseči nekaj življenjskih mejnikov. Naši življenjski mejniki bodo skoraj vedno pokazali, kdo smo kot oseba, na pomemben način. Tako kot nam lahko pokažejo našo osebno rast pozitivni mejniki, tako lahko to pokažejo tudi negativni mejniki. Tukaj je deset najpomembnejših mejnikov v življenju in razlogi, zakaj so ti mejniki tako pomembni:

1. Padec na dno

Padec na dno je eden od najpomembnejših mejnikov v vašem življenju (morda celo najpomembnejši), ker vas dobesedno prisili, da najdete druge, različne načine za doseganje izpolnitve vaših potreb in želja. Nekateri najpomembnejši dosežki, ki jih naredimo v življenju, so dosežki, ki smo jih dosegli po padcu na dno, ker smo bili odločeni, da se dvignemo nazaj –da uspemo, še bolj kot pred padcem. Če smo sposobni biti odporni, ne pustiti, da nas nepomembne stvaru podrejo, še posebej pa, če smo sposobni v svojem življenju spremeniti negativnost v motivacijo za spremembe, bomo na poti k uspehu v zelo kratkem času. To je razlog, zakaj je bolje, da se nam zgodi padec na dno čimprej, ne kasneje.  Ker se lahko iz tega kaj naučimo.

Če ne bi nikoli udarili v kamnito dno, nikoli ne bi bili tam, kjer ste danes. Seveda, ko boste na dnu, boste imeli občutek, da se je ves svet zrušil, da se je cel svet obrnil proti vam. Nikoli ne boste občutili takšne samote in brezupnosti. Ko pa boste gledali nazaj, boste spoznali, da je bil ta padec najboljše, kar se vam je lahko zgodilo v življenju. Padec na dno vas bo prisilil, da postanete boljša oseba, da dejansko uresničite svoje sanje .Naredili boste več in naredili boste boljše.

2. Zaljubljenost

Zaljubljenost je najbližja stvar resnični čarovniji. Nepredstavljiv občutek zadovoljstva, ki ga imamo, ko spoznamo, da je nekdo pravi za nas, tega je vredno čakati – čeprav se zdi, da je trajalo celo večnost, da pridemo tja.

 3. Zlomljeno srce

Kako dobro bi bilo, da bi se lahko vrnili nazaj in povedali svojemu “jokajočemu jazu”, da bo vse v redu. Da ne bo žalost trajala večno, da čas zdravi vse rane. Da bo prišla druga, boljša oseba. Vedno se spomnite neznanega citata, ki je na Instagramu postal najbolj popularen: “Nekega dne bo nekdo vstopil v vaše življenje, ob tej osebi pa boste spoznali, zakaj vam nikoli ni uspelo z nikomer drugim.” Če citiramo še Grega Behrendta, ki pravi, da “kar je zlomljeno je zlomljeno in tega naj ne poskušajmo popraviti, namestotega pa se moramo osredotočiti na doseganje samo-aktualizacije in krepitev temeljnih vrednot v sebi. Zakaj? Ker je to pred vsemi svarmi, ki jih moramo storiti, preden bomo pripravljeni na srečanje z gospodom ali gospo pravo.”

4. Spoznanje, kaj vas resnično veseli

Uresničevanje vaših strasti je eden od najpomembnejšihmejnikov za doseganje samo-aktualizacije. Včasih se želja uresniči, ko to najmanj pričakujemo. Ljudje vedno pravijo, da so privlačni ljudje, ki jih nekaj resnično zanima. Nihče ne želi biti vanilija – strast je seksi. Problem je ,včasih ne vemo, kaj je naša strast. Je glasba? Poučevanje? Nogomet? Pisanje? Kaj, če niste prepričani? Eden od največjih mejnikov v življenju je trenutek, ko se zaveste, katera je vaša strast, kaj vas veseli in kaj bi radi počeli.

5. Odpoved v službi

Počutili se boste, kot da je vašega življenja konec. Včasih pozabite, da se vse zgodi z razlogom. Morda so vam namenjene večje in boljše stvari, zato vas vesolje potiska v drugo smer. Če so na voljo izkušnje, se prepričajte, da jih boste vzeli s seboj na naslednje delo. Služba vam bo dala izkušnje da ne boste znova naredili istih napak, temveč boste izkoristili to, kar ste se naučili na delu, ki ste ga izgubili. Naučili se boste, kaj storiti in česa ne storiti, kako ne razjeziti šefa in kako biti najboljši zaposleni.

6. Sanjska služba

Večji mejnik od diplome in prve prave službe, je mejnik sanjske službe. Sanjska služba vam da občutek, da ste v svojem življenju resnično nekaj dosegli in lahko ste ponosni nase.

Veste, da zelo malo ljudi v svojem življenju počne nekaj, kar jih resnično veseli.

7. Izguba bližnjega prijatelja

Ljudje se oddaljimo. In včasih izgubimo najboljšega prijatelja – za vedno. Izgubiti nekoga, ki vam je bil tako blizu, ki ste mu zaupali, je pomemben mejnik, ker vas prisili, da naredite korak nazaj in ponovno ocenite sebe in svoj značaj. Ste bili dober prijatelj? In če ne, vas morda ta izkušnja prisili, da to postanete. Učenje, kako biti biti dober prijatelj je zelo pomembno. Kakorkoli že, potem, ko postavite stvari v perspektivo, boste morda dobili novega najboljšega prijatelja.

8. Poroka

Zdaj ste našli najboljšega prijatelja za vedno. Vaš mož ali žena. Vedno boste imeli nekoga, s katerim lahko govorite o čemerkoli. Nekoga bo vedno skrbelo, kako ste, kakšen je bil vaš dan in vse druge stvari, ki se dogajajo v vašem življenju. Imeli boste nekoga, ki bo priča vašemu življenju in vam pomagal na vsakem koraku. Imeli boste nekoga, s katerim boste zgradili življenje, in to je neverjeten mejnik. Poroka naj bi bila za vedno.

9. Rojstvo otroka

Postati starš ni samo novo poglavje v vašem življenju, ampak povsem nova knjiga. Voditi svojega otroka skozi življenje in ga poučevati o napakah, ki ste jih naredili v svoji mladosti – in kakšne so posledice – vam pomagajo, da prevzamete odgovornost za vaša ravnanja. Otrokom dajte vse, kar imate, vsak nasvet, ki ste ga želeli, in še več. Bodite dober starš, da boste vzgojili osebo, na katero boste ponosni.

10. Nakup vašega prvega doma

To je neverjeten mejnik. Selitev iz doma staršev, ker ste preživeli kar nekaj let svojega življenja in prvi najem stanovaja sta velika mejnika, a nakup prvega doma je ogromen mejnik. Ne samo, da ste prevzeli finančno odgovornost, temveč imate končno prostor, ki je resnično samo vaš. Lahko ga opremite, kakor hočete, tam pa imate občutek varnosti.

Dajana

Na spletni strani z vami delim sveže novičke in zanimivosti z vseh področjih življenja. Tukaj boste našli nasvete glede zdravja in prehrane, moj pogled na spolnost in partnerstvo ter vse ostalo, kar se mi zdi zanimivo. Želim vam prijetno branje in lep dan še naprej!

Drugi zanimivi prispevki

Back to top button