Ljubezen in partnerstvo

Moški in njihova negotovost (1. del)

Moški imajo veliko negotovosti – vendar jim ponavadi prav njiohova moškost preprečuje, da bi se o tem pogovorili. Moški se namreč velikokrat počutijo ranljive in raje trpijo v tišini. “Moški se počutijo negotove, ker nikoli ne vedo, ali so resnično dovolj moški “, pravi družinski terapevt. Ali so dovolj močni, ali so dovolj pametni, seksi, smešni, kompetentni, ali so dobri očetje.  Česa se torej moški najbolj bojijo, ob misli na katero stran jim je najbolj nelagodno?

  1. MOŠKI JOŠKI

Ginekomastija, poimensko znana kot moški joški, je stanje, v katerem moški razvijejo prsi zaradi neravnovesij v estrogenu in testosteronu. Med fanti je zelo pogosta med puberteto in kasneje med moškimi, starimi 50 in več. Ponavadi se moški najbolj bojijo, da bi se jim ginekomastija dogodila med 35 in 45 leti, na operacijo pride torej največ moških te starosti, pravi vprašani plastični kirurg.

Kirurg je opazil, da so mnogi moški, ki so končno prišli k njemu, že več let skušali to skriti sami, ker so jim bili nerodno, preveč nerodno, da bi si dobili pomoč. “Menim, da obstaja težava, da bi moški lahko izrazili svoje občutke glede telesnih negotovosti, in mnogokrat moški bolnik odlaša sicer preprosto zdravljenje za več let.”

  1. POVEŠENE, UTRUJENE OČI

Mnogi moški obiščejo kozmetičnega kirurga, ker so zaskrbljeni zaradi svojih vrečastih oči, zaradi česar so videti veliko starejši, kot v resnici so. To še posebej velja za moške nad 40 let, ki so doživeli škodo po preveliki izpostavljenosti soncu. In ker redki ljudje uporabljajo sončne kreme z visokim faktorjem za sončenje, to pomeni veliko ljudi.

  1. PLEŠAVOST

Izguba las je precej pogosta pri moških mlajših od 30 let, nekateri pa jih sprejemajo bolje kot drugi. Kljub dokazom, da so lahko nekaterim ženskam celo bolj privlačni plešasti moški, mnogi moški resnično povezujejo plešavost z manjšo privlačnostjo, starostjo in celo manjšo moškostjo.

  1. PRENIZKA TELESNA TEŽA

Nimajo torej samo ženske težav s težo, ampak jo imajo tudi moški. Ampak zanimivo, da se moški ne obremenjujejo z previsoko telesno težo, ampak s prenizko. Preplavljeni so z fotošopiranimi slikami o tem, kakšna naj bodo moška telesa videti. Poleg prenizke telesne teže jih skrbi tudi, če imajo pivski trebušček.

  1. NJIHOVA KARIERA

Moški so lahko negotovi, kje so v svoji karieri in kako napredujejo, glede na starost. Čeprav je denar pomemben del njihovih strahov, jih bolj skrbi za njihov potencial, ki je zanje povezan z njihovo moškostjo. Starejši moški se pogosto sprašujejo, zakaj niso v svoji karieri tako daleč kot njihovi vrstniki.

Dajana

Na spletni strani z vami delim sveže novičke in zanimivosti z vseh področjih življenja. Tukaj boste našli nasvete glede zdravja in prehrane, moj pogled na spolnost in partnerstvo ter vse ostalo, kar se mi zdi zanimivo. Želim vam prijetno branje in lep dan še naprej!

Drugi zanimivi prispevki

Back to top button