Ljubezen in partnerstvo

Moški in njihova negotovost (2. del)

 

O moški negotovosti smo govorili že v prejšnjem članku. Našteli smo razloge, zakaj so moški negotovi. V tem članku s seznamom nadaljujemo.

  1. KAKO VISOKI SO

Manjši moški so lahko zaskrbljeni zaradi svoje višine, ker se bojijo, da so neprivlačni za ženske ali pa jih njigovi vrstniki ne jemljejo tako zelo resno. Vendar imajo zelo visoki moški tudi negativne občutke, neprijetno se tako počutijo z manjšimi ljudmi, pogosto pa morajo tudi pojasnjevati, da ne igrajo košarke.

  1. VELIKOST PENISA

“Moški so zelo negotovi glede velikosti penisa,” pravi plastični kirurg. To je, kljub dejstvu, da študije kažejo, da imajo ženske dejansko raje moške z manjšimi penisi za dolgotrajne partnerje, potencialno zaradi strahu pred bolečino med spolnim odnosom. Kljub temu se moški velikokrat počutijo nesamozavestne, morda zaradi tega, ker se velikokrat po nogometu nehote primerjajo s svojimi partnerji. Velikost penisa je ena izmed glavnih stvari, s katero se obremenjujejo moški.

  1. ALI SO OBREZANI ALI NEOBREZANI

Ni samo velikost penisa tista, zaradi česar se moški počutijo slabo, važno jim je tudi, kako izgledajo njihovi penisi. In ko gre za obrezovanje, je tako: moški se obremenjujejo, če penisa imajo obrezanega, obremenjujejo pa se tudi, če je njigov penis obrezan.

  1. ČE JIM PENIS DELA

Očitno je veliko problemov pri moških povezano z penisom. Če jih skrbi velikost in izgled penisa, je način, ali penis deluje, najbolj pomemben. Erektilna disfunkcija prizadene več kot 50 odstotkov moških, vendar je ugotovljeno, da je napoved najboljša za moške, ki lahko to razpravljajo s svojimi partnerkami. Moški, ki ne morejo komunicirati o tej negotovosti, se lahko znajdejo začaranem krogu erektilne disfunkcije in strahu in možnost, da se bo problem izboljšal, se s časoma zmanša.

Erektilna disfunkcija je popoln primer nečesa, kar lahko moške naredi zelo anksiozne, če ne ravna na neposreden in odprt način.

  1. RAZPRAVLJANJE O ČUSTVIH

O moških se pogosto govori, da se izogibajo svojih čustev in jim je nerodno, če so ta čustva pokazali, je dejal psiholog, pri čemer ugotavlja, da je to zaradi tega, ker se fantje skrivanje čustev učijo od mladih let. Rezultat takega načina delovanja povzroča, da moški v svoji glavi izklopijo vse, kar je povezano s čustvi.

  1. ČE JE BILA IZBIRA NAPAČNA

Večina moških se bori s tem, da morda dela nekaj narobe. “Moški trpijo zaradi zanikanja in nezmožnosti, da delijo  z drugimi skrb, da so nepopolni in da so bile izbire, ki so jih naredil v življenju, morda napačne. Biti ranljiv je priznati, da ne ve vsega, je za moškega lahko zelo težko.

Dajana

Na spletni strani z vami delim sveže novičke in zanimivosti z vseh področjih življenja. Tukaj boste našli nasvete glede zdravja in prehrane, moj pogled na spolnost in partnerstvo ter vse ostalo, kar se mi zdi zanimivo. Želim vam prijetno branje in lep dan še naprej!

Drugi zanimivi prispevki

Back to top button